Athlenda android app

Α.Ε.Κ. Περιστερίου
Α.Ε.Κ. Περιστερίου
Basketball • Club • Greek
EST
1958
Club info
City:
Peristeri, Athens
Court:
Karvouno Indoor Hall, Athens
League:
B ESKA
Bio
Ιστορία Συλλόγου

Από το 1958 οι φίλοι της Α.Ε.Κ. Αθηνών, κάτοικοι των Δήμων Αιγάλεω, Χαιδαρίου και Περιστερίου σύχναζαν στην πλατεία Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω.
Στις 15 Μαίου του ίδιου έτους με την επιμονή του ΧΡΟΝΑ Διονυσίου φαρμακοποιού, πείστηκε ο ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας να ιδρύσουν τον Σύνδεσμο της Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων.Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο υποδηματοποιείο του ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ Ιωάννη.Εκεί έγινε η εκλογή των παρακάτω: ΧΡΟΝΑΣ Διονύσιος (πρόεδρος)και μέλη ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ηλίας, ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Αλέκος, ΒΛΑΧΟΣ Βασίλειος, ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ Θεόδωρος, ΒΕΛΙΣΑΡΑΚΟΣ Νικόλαος, ΒΕΛΙΣΑΡΑΚΟΣ Ευάγγελος και ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας. Αυτή είναι η Πρώτη Επιτροπή του Συνδέσμου Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων(Αιγάλεω-Χαιδάρι-Περιστέρι).
Το 1964 ιδρύθηκε από φίλους της Α.Ε.Κ. Περιστερίου ο "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ" με διοίκηση: ΖΟΡΜΠΑΣ Δημήτριος(πρόεδρος), ΙΩΑΝΝΟΥ Αθανάσιος (αντιπρόεδρος), ΒΕΙΖΗΣ Δημήτριος (γενικός γραμματέας) και μέλη ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων, ΣΙΑΚΑΒΕΛΗΣ Γεώργιος και ΣΥΡΡΟΣ Σύρρος. Στην παραπάνω διοίκηση προστέθηκε και ο ΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιος, πρώην αντιδήμαρχος Περιστερίου.Κατόπιν ενεργειών από την Α.Ε.Κ. Περιστερίου, από ΒΕΙΖΗ και ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και από την Α.Ε.Κ. Δυτ.Προαστίων ΜΑΡΚΟ Ανδρέα και ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ Θεόδωρου, άρχισαν συζητήσεις για την ένωση των δυο συνδέσμων. Με την προσπάθεια των παραπάνω προσώπων και του ΤΣΑΚΟΥΛΕΡΗ Θεοδώρου, κατόρθωσαν να ενωθούν οι σύνδεσμοι με την επωνυμία "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ".
Αφιλοκερδώς η δικηγόρος ΔΕΜΕΡΟΥΚΑ Αλεξάνδρα, σύνταξε το 1965 ιδρυτική πράξη του καταστατικού που θα λειτουργούσε ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Έγινε προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον κ.ΧΡΟΝΑ Διονύσιο και το πρώτο βήμα τους ήταν να εγκατασταθούν στην οδό Θηβών. Η τότε πορεία του νεοσύστατου συνδέσμου ήταν να ενοικιάζει λεωφορεία κάθε Κυριακή να πηγαίνουν ομαδικά οι φίλαθλοι στο γήπεδο που έπαιζε η Α.Ε.Κ. Αθηνών. Κάποιες Κυριακές όμως που έπαιζε εκτός έδρας η ομάδα, γίνονταν εκδρομές, στην Αρχαία Ολυμπία,Μυκήνες, Έδεσσα κ.λ.π.
Την 21η Απριλίου 1967 λάβαμε εντολή από την τότε κυβέρνηση δια μέσω της Αστυνομίας να παραδώσουμε τις σφραγίδες και να κλείσουμε τα γραφεία.
Έτσι κι έγινε.Κλείσαμε τα γραφεία όμως ο πρόεδρος κ.ΧΡΟΝΑΣ δεν δέχτηκε να κατεβάσουμε την πινακίδα γιατί δεν ήθελε το ΜΕΤΕΡΙΖΙ της Α.Ε.Κ. να μην υπάρχει.Πράγματι μας άφησαν την πινακίδα και το ενοίκιο του συνδέσμου το πλήρωνε μόνος του ο κ.ΧΡΟΝΑΣ. Το 1972 επαναλειτούργησαν οι σύλλογοι τα σωματεία. Τότε ο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ο ΤΣΙΚΑΣ Διονύσιος και ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Χρήστος επισκέφθηκαν τον σημερινό Γραμματέα ΜΑΡΚΟ Ανδρέα για να επαναλειτουργήσουν τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ. Πράγματι ξανά λειτούργησε με συμβούλιο τους προαναφερόμενους και πρόεδρο τον κ.ΧΡΟΝΑ. Τα γραφεία στεγάστηκαν επί της οδού Αγ.Τριάδος 122 μέχρι το έτος 1999.Από τότε μέχρι και σήμερα, με διάφορες μορφές που πήρε το καταστατικό του συλλόγου εγκαταστάθηκαν επί της οδού Παρθενίου 89.Κύρια πρόσωπα με μεγάλη αγάπη και πολύ εργασία ήταν οι: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος και ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας.
Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε από το Δήμο Περιστερίου το κλειστό γυμναστήριο της Ανθούπολης ''ΚΑΡΒΟΥΝΟ'' για αποκλειστική χρήση των τμημάτων του Συλλόγου. Το γυμναστήριο ανακατασκευάστηκε πλήρως και πλέον είναι ένας χώρος που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ με παρκέκαθώς και σύγχρονο γυμναστήριο με δαπάνες των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Διακρίσεις Ανδρικών τμημάτων ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:

Το ΑΝΔΡΙΚΟ τμήμα του συλλόγου μας πέτυχε ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ στον αγώνα Α.Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ''ΘΥΡΑ 7'' Αιγάλεω στις 24/1/1998 στο γήπεδο της Ανθούπολης με παγκόσμιο ρεκόρ 250-25.
Το ΑΝΔΡΙΚΟ τμήμα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας ΕΣΚΑ έχοντας κάθε χρόνο αξιόλογη παρουσία.
Το ΕΦΗΒΙΚΟ τμήμα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας ΕΣΚΑ. Τις περιόδους 2010-2011 και 2013-2014 διεκδίκησε την άνοδο στην Α' Κατηγορίας ΕΣΚΑ.
Το ΠΑΙΔΙΚΟ τμήμα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας ΕΣΚΑ. 

Διακρίσεις Γυναικείων τμημάτων ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: 

Η ιστορία των ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ τμημάτων του Συλλόγου μας ξεκίνησε την περίοδο 1994-1995 όταν και δημιουργήθηκε το γυναικείο τμήμα συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας  ΕΣΚΑ και κέρδισε την άνοδο στη Β' ΕΣΚΑ αποτελούμενο από αθλήτριες κορασίδων και μιας νεάνιδας. Ήταν τα τρομερά μωρά της ΑΕΚ όπως τα αποκαλούσε το Αθλητικός Τύπος της εποχής. Την περίοδο 1995-1996 κέρδισε την άνοδο στην Α' Κατηγορία της ΕΣΚΑ και από τότε συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο σε αυτή. Την περίοδο 1999-2000 κατέλαβε τη 2η θέση στον Τελικό Κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΚΑ. Την περίοδο 2014-2015 κατέλαβε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ.

Το τμήμα ΝΕΑΝΙΔΩΝ έχει κατέκτησε την περίοδο 1997-1998 τη 2η θέση στην ΕΣΚΑ, την περίοδο 1999-2000 κατέκτησε την 3η θέση και τηνν περίοδο 2001-2002 την 2η θέση.Σήμερα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΣΚΑ.

Το τμήμα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ είχε πάντοτε εξαιρετικές πορείες στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΣΚΑ και την περίοδο 2004-2005 τερμάτισε πρώτο και στη Β’ Κατηγορία και έτσι ανέβηκε στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.Παρόμοια διάκριση έιχε και τη σεζόν 2012-2013 όπου μετά απο αήττητο σερί ανέβηκε και πάλι στην Α' Κατηγορία Κορασίδων ΕΣΚΑ. Τις περιόδους 2013-2014 και 2014-2015 κατέκτησε τη 5η και την 6η θέση αντίστοιχα.

Στα τμήματα της Προεθνικής ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ συμμετείχαν οι αθλήτριες μας ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑ, ΤΣΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΑΜΠΟΥΡΛΟΥ ΚΕΡΑΣΤΑ, ΛΙΑΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΑΛΕΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΠΑΠΠΑ ΑΘΗΝΑ και ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ.

Το τμήμα των ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ τις περιόδους 2006-2007 και 2012-2013 κατέκτησε την 3η θέση στην ΕΣΚΑ και την περίοδο 2014-2015 κατέκτησε την 1η θέση στην ΕΣΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο επίσημο site της ομάδας μας: www.aek-peristeri.gr... show moreless
Photos
VideosUser doesn't have any videos yet.

Copyright © Athlenda 2017 | Members About Privacy Policy Terms of use